





YZGT GROUP
YZGT GROUP hizmet verdiği kurumların ihtiyaçlarına uygun danışmanlık, içerik üretimi ve uygulayıcı eğitimi alanlarında eğitim danışmanlığı hizmetleri sunar.
- YZGT GROUP kamusal ve sivil kurum ve kuruluşlara eğitim ihtiyaç analizi, eğitim programı geliştirme, geliştirilen programlara uygun içerik üretme ve programın uygulanmasında görev alacak kişileri eğitme hizmetleri vermektedir.
- YZGT GROUP resmî ve özel eğitim kurumlarına kurumsal yapılanma, birim yapılandırma, insan kaynağı yerleştirme ve geliştirme gibi kurumsal danışmanlık hizmetleri sunmaktadır.
Kurum ve personelinin ihtiyaçları dikkate alınarak hazırlanan eğitim programlarımızın personele sağlayacağı bu faydaların kuruma geri dönüşü çok daha hızlı olacaktır.
Yapılan araştırmalar hizmet içi eğitimlerin ve koçluk çalışmalarının kurumların verimliliğini artırdığını göstermektedir. Personel Management Association tarafından hazırlanan rapora göre yalnızca hizmet içi eğitim alanların verimlilik artışı %22 iken, koçluk desteği ile birlikte hizmet içi eğitim alan personelin verimlilik artışı %86’ya kadar çıkmaktadır.
2010 ICF Global Tüketici Farkındalık Araştırması’na göre araştırmaya katılanların %42,6’sı koçluk motivasyonları olarak “bireysel ve/veya ekip performanslarını geliştirme”yi , %38’i “profesyonel kariyer fırsatlarını genişletmeyi”, %36,1’i “iş yönetim stratejilerini geliştirme”yi göstermişlerdir.
Kurumunuza ve ekibinize faydalı olmak için çıktığımız bu yolda uzman kadromuz ile birlikte çeşitli alanlarda ve konularda hazırladığımız eğitimleri sizlere sunuyoruz. Eğitim içerikleri kurumlara özel olarak düzenlenebilmektedir. Ayrıca kurumlardan gelen talepler doğrultusunda yeni eğitimler ilave edilebilmektedir.
İlgili sayfalardan programlarımız hakkında daha ayrıntılı bilgi elde edebilir, fotoğraf galerimizi ve videolarımızı inceleyebilir, psikoloji ve eğitim alanlarında yazmış olduğumuz özgün makalelerimizi takip edebilirsiniz.
ERGEN ve YETİŞKİN
Yetişkinliğe ilk adım evresi olarak kabul edilen ergenlik süreci, bireyde çocuksu tutum ve davranışların yerini yetişkinlik tutum ve davranışlarının aldığı bir dönemdir. Kız ve erkek çocuklarının ergenlik çağına geçişten itibaren psikolojik ve fizyolojik sorunlarının ihmal edilmesi gelecekte çözümü güç sonuçlar yaratabilir.
Ergenlik döneminde duygu durumundaki hızlı iniş çıkışlar, sınırların ve kuralların zorlanması, bağımsızlaşma isteği, bencilleşme, karşı cins ile ilgilenme ve karşı cins tarafından beğenilme gibi değişimler sıkça görülmektedir. Bu dönemde ayrıca bireyin sosyal çevreye olan ilgisinin artması onun arkadaşları ile daha fazla özdeşleşerek, ailesini reddetmesine ve hatta derslere olan ilgisinin azalmasına yol açmaktadır. Oysaki hepimizin de çok iyi bildiği gibi bu dönem gelecekte nerede ve ne yapıyor olacağınızı belirleyen, yaşamınız boyunca her şeyden daha fazla zaman ayıracağınız, uğraş vereceğiniz mesleğinizle ilgili kararların temelini oluşturan sınavlara (TEOG, YGS, LYS, DGS, KPSS, ALES vs.) denk gelmektedir. Bundan dolayı bu durumdaki aileler, elleri kolları bağlanmış, ne yapacaklarını bilemez bir halledirler.
Bu gerçekten hareketle, ergenlik dönemi değişimlerinin etkisinin bireyin geleceği için önem teşkil eden sınavları başarı ile tamamlayabilmesi adına birey öğrenci koçluğundan faydalanabilir. Öğrenci koçluğu; bireyin okul başarısını artırmak üzerine kuruludur. Ancak uzun vadede; kendine uygun hedefler seçmesini, etkin çalışmayı öğrenmesini, önceliklerini seçerek kullanmasını, güçlü yönlerini açığa çıkartmasını, doğru iletişim kurmasını ve kendine güvenini geliştirmesini hedefler.